Dr. Horatiu Badiu

Despre mine

Medic primar Ortopedie și Traumatologie, Supraspecializat în Chirurgia Artroscopică și Traumatologia Sportivă

Sunt Dr. Horațiu Badiu, medic primar ortoped, supraspecializat în chirurgia artroscopică și traumatologia sportivă. Interesele mele pentru ortopedie și traumatologie își au originea în inspirația unei pasiuni cultivate sistematic de-a lungul activității mele profesionale. O pasiune care mă poartă la specializări continue, în țară și în străinătate, ca un curs firesc în evoluția tehnologică a domeniului și din respect pentru toți pacienții mei.

l

Studii

Absolvent al Universitatii de Medicina si Farmacie ‘’Iuliu Hatieganu’’ Cluj Napoca, promotia 2011

Intre anii 2012-2016 am urmat pregatirea in specialitatea Ortopedie Traumatologie ca medic rezident.

2017 – 2022 medic specialist ortopedie tramatologie

In luna iunie 2022 am sustinut examenul de primariat, astfel primind titlul de medic primar ortopedie-traumatologie

Pe parcursul timpului am castigat o vasta experienta in tratamentul chirurgical artroscopic al afectiunilor genunchiului, umarului si gleznei – leziuni multiligamentare (ligament incrucisat anterior , posterior si colaterale), leziuni meniscale, rupturi ale coafei rotatorilor, luxatii recidivante, diferite patologii ale cartilajului articular.  Tratamentul chirurgical al fracturilor membrelor, rupturi de tendoane si alte afectiuni sportive. Corectii ale deformatiilor antepiciorului (monturi), artroplastii sold si genunchi.

Pregatire in centre medicale de renume, precum Clinica Acibadem – Istanbul,  Spitalul Hautepierre – Strasbourg, Spitalul Ortopedic Speising – Viena, Spitalele de Ortopedie din Ljubljana, Bratislava si Zagreb,  Centrul Medical Smith&Nephew Londra (Watford), UK.

Dr. Horatiu Badiu Programari Consultatii

dr. Horatiu Badiu

Recâștigă-ți mobilitatea la orice vârstă

Suprasolicitarea repetată a sistemului musculo-osos sau lipsa de grijă față de vulnerabilități deja prezente sau față de vârstă, duc la afecțiuni ortopedice specifice, prin diferite traumatisme

Afecțiuni ale genunchiului

printre care cele mai întâlnite sunt: ruptura de menisc, ruptura de ligament încrucișat anterior (LIA), ruptura de ligament încrucișat posterior (LIP), leziunea de cartilaj (condropatia), leziuni ale ligamentelor colaterale (CPL).

Afecțiuni ale gleznei și piciorului

printre care cele mai întâlnite sunt: osteocondrita talară și alte afecțiuni ale cartilajului articular, entorse recidivante de gleznă, luxații recidivante tendoane peroniere, rupturi tendon ahilean, maladia Haglund (deformare și inflamație dureroasă a călcâiului) sau hallux valgus (mont).

Afecțiuni ale umărului

printre care cele mai întâlnite sunt: luxația recidivantă de umăr, leziunile de coafă rotatorie, tendinita calcară a umărului, impingementul subacromial, bursită subacromială, capsulita adezivă (sindromul umărului înghețat).

Afecțiuni ale șoldului

printre care cele mai întâlnite sunt:

- artroza șoldului (coxartroza), necroza capului femural.

Call Now Button